Hiba
  • [sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló stories/cikkek/2017/02_februar/hm mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Nyomtatás

Elűzték a telet

Létrehozva:

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló stories/cikkek/2017/02_februar/hm mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

A farsang az önfeledt mulatozás és lakomák időszaka, amikor az emberek búcsúznak a téltől és köszöntik a tavaszt. Nem volt ez másként hétvégén Balatonakarattyán sem, ahol a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) színes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel várta az igényjogosultakat.

Nagy volt a sürgés-forgás, alkotás szombaton a Kultúr Központban. Mindenki lelkesen készült az esti jelmezbálra, így már a délelőtt is ennek a jegyében telt. Az arcfestés nagyon népszerű volt, itt készültek a szebbnél szebb „sminkek” a mulatságra. Röpke óra múlva már szuperhősök, tündérek, pillangók alkottak a kiállító teremben farsangi álarcokat, igazi karneváli hangulatot teremtve. Még az esti ékszert is elkészíthették a gyöngyfűző asztalnál, de színes farsangi ablakdíszeket is festhettek és színezni is lehetett, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot. Az ebéd utáni sziesztát követően pálinkával várták a vendégeket. A kóstoló különlegessége volt, hogy a különböző ízvilágú nedűkhöz más-más kézműves csokoládét kínáltak. Az ízlelgetés mellett Kovács Miklóstól, a pálinkák mesterétől tudhattak meg érdekességeket a nemes italokról a résztvevők. Az ínyencségek után egy bohókás, jó hangulatú program vette kezdetét: nosztalgia fotózás jelmezekben, a ’20-as, ’30-as évek stílusában. Az alakulat logójával ellátott, egyedi családi fotókat pedig azonnal kézhez kapták a vendégek, így különleges emléket vihettek haza a hétvégéről. A rendezvény fénypontja a szombati esti farsangi bál volt. Gyermek és felnőtt kategóriában lehetett szavazni a jelmezesekre, a legötletesebbeket pedig oklevéllel jutalmazták. Az est folyamán szünet nélkül tele volt a táncparkett, éjfél előtt pedig tombolaszelvényektől várhatta szerencséjét a közönség. A fődíjat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka sorsolta ki. A nyereményeket az MH RKKK mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ ajánlotta fel. A farsangi hétvégén több mint 150 vendég búcsúztatta a Balatonnál a telet. (Forrás:MH RKKK)

   

   

   

   

   

   

   

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.