Nyomtatás

Márton-napi vigasság Alsóörsön

Létrehozva:

Szent Márton ünnepnapjához számos népszokások, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. A római időkben november 11. a téli évnegyed kezdő napja volt, ekkor az új termésből és az újborból tartottak nagy lakomát.

Nyomtatás

Veszprém megye nyugdíjasait köszöntötték Alsóörsön

Létrehozva:

A megyei rendezvényt eddig mindig Veszprémben tartották, most először rendezték meg vidéki településen. Alsóörs örömmel adott helyszínt az idősek köszöntésének, hisz a település mindig nagyra becsülte a szép korúakat. Többször rendezték már meg itt a megyei nyugdíjas majálist is. Ezt, és az önkormányzat idősekért tett eddigi kiemelt figyelmet köszönték meg Hebling Zsoltnak, az „Idősbarát Polgármester" elismerő oklevél átadásával.

Nyomtatás

Manók az ablakban

Létrehozva:

Különleges, tavaszmanók voltak az egyik újdonságok a hatéves Tündér Ujjak Klub kiállításán. Az alsóörsi egyesület minden évben kiállítás keretében mutatja meg, hogy mik készültek el az ujjaik alatt. Hebling Zsolt polgármester büszkeségének adott hangot a megnyitón, mondván, hogy ez az a klub, ahová a fiatalok is szívesen csatlakoznak, és ők azok, akik minden évben jótékony célt is kitűznek maguk elé.

Nyomtatás

Jól fest Alsóörs civil közössége

Létrehozva:

Az önkormányzat és a különféle civil szervezetek kezdeményezésére már többször végeztek társadalmi munkát Alsóörsön. Arra viszont most először volt példa, hogy egy magánszemély, - nevezetesen Kolozsvári Zsuzsanna - kezdeményezésére, lefestik a községháza mögötti játszóteret.

Nyomtatás

A folytatás mellett voksolt Alsóörs

Létrehozva:

Magas létszámmal jelentek meg a választók a helyhatósági választáson Alsóörsön. A többség a folytatás mellett döntött. Az eddig elért eredmények alapján a polgármester, és a képviselők tekintetében is az elmúlt ciklus testületének szavaztak bizalmat. Hebling Zsolt polgármesterrel beszélgetünk az eredményekről és a tervekről.

Nyomtatás

Vezeti a tabellát a Resolute Kc Alsóörs

Létrehozva:

Új névvel, átszervezve vágott neki a szezonnak az alsóörsi női kézilabdacsapat. Idén Resolute Kc Alsóörs névvel szerepelnek, de a klub továbbra is élvezi Alsóörs támogatását. Komoly célkitűzésük van, a megyei első osztályban bajnokságot akarnak nyerni, és jövőre osztályt lépni.

Nyomtatás

Milliárdos értékű fejlesztések Alsóörsön

Létrehozva:

Példa nélküli, milliárdos fejlesztés történt idén Alsóörsön. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője az együttműködésnek, összefogásnak tulajdonított a sikert. Megtekintették az eddig megvalósult beruházásokat, és egy új járdaszakasz is átadtak a múlthéten Alsóörsön.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.